Nieuws

mei 29, 2016

Vici voor Majid

Asifa Majid onderzoekt de culturele variatie in taal en cognitie met betrekking tot geur. Voor haar onderzoek Human olfaction at the intersection of language, culture and biology ontving Majid de NWO Vici-premie. De Vici-premie bestaat uit een bedrag van anderhalf miljoen euro.

Vici maakt onderdeel uit van de vernieuwingsimpuls van NWO en bestaat uit Veni, Vidi en Vici. Wetenschappers worden in verschillende stadia van hun carrière in staat gesteld grensverleggend wetenschappelijk onderzoek te doen. De Veni is bedoeld voor pas gepromoveerde onderzoekers, de Vidi, voor onderzoekers die na hun promotie al enkele jaren onderzoek hebben verrict en de Vici voor senior onderzoekers die hebben aangetoond een eigen onderzoekslijn te kunnen ontwikkelen.

 

Vici voor Majid

Asifa Majid

Laureaat 2015

Waarom kunnen wij slecht omschrijven wat we ruiken? Waarom hebben we woorden voor kleuren maar niet voor geuren? Zijn we dat vermogen in de evolutie kwijtgeraakt? Of komt het door onze opvoeding?

Asifa Majid doet innovatief veldwerk onder diverse culturen en volken om nieuwe antwoorden te zoeken op vragen naar verbanden tussen hersenen, taal en cultuur.

Zie profiel