Nieuws

juli 2, 2020

Eerste Ammodo Science Award for groundbreaking research uitgereikt

Op twee afzonderlijke bijeenkomsten zijn de eerste Ammodo Science Awards for groundbreaking research uitgereikt. Tijdens de feestelijke middag op 24 juni in de Botanische tuin Zuidas, namen de negen winnaars van het SENSA-team hun award in ontvangst. Op 1 juli was het de beurt aan de acht winnaars van de onderzoeksgroep Guardians and Caretakers of the Genome van het Erasmus MC.

Directeur van Ammodo, Juliette de Wijkerslooth, benadrukte in haar speech het hoge niveau van beide winnende teams en het belang van deze nieuwe prijs. “De uitreiking van de eerste Ammodo Science Award for groundbreaking research hier vandaag, is een viering van excellente onderzoekers die sámen hebben bewezen de grenzen van onze kennis te kunnen verleggen. Met deze Award willen we dan ook erkenning geven aan het feit dat echt baanbrekend onderzoek vaak tot stand komt door het werk van velen.”

Tijdens de uitreikingen werd er van beide teams een film vertoond. Aan de hand van een compilatie van de antwoorden van de verschillende teamleden, ontstaat een beeld van hun onderzoek. De films zijn hier te bekijken:

Ook werd er een film vertoond waarin de totstandkoming van de prijs, die werd ontworpen door beeldend kunstenaar Germaine Kruip, is vastgelegd. Bekijk de film hieronder.

Benieuwd naar een impressie van beide uitreikingen? Kijk dan op onze Facebookpagina voor meer foto’s.