Nieuws

december 7, 2021

Lisa Herzog wint Schader-prijs

Lisa Herzog heeft de Schader-prijs 2022 gewonnen voor haar baanbrekende werk op het gebied van de filosofie van de markt, rechtvaardigheidstheorieën en economische ethiek. Zij is hoogleraar Politieke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en laureaat van de Ammodo Science Award 2021.

De voorzitter van de Senaat van de Schader-stichting, Angelika Nußberger, zegt over de toekenning:

‘Lisa Herzog is een van de opmerkelijkste denkers van onze tijd, die zich bezighoudt met fundamentele vragen op het snijvlak tussen de economie en de filosofie. Haar werk op het gebied van de filosofie van de markt, rechtvaardigheidstheorieën en economische ethiek is baanbrekend. Ze zet zich in voor menswaardige banen en voor een verantwoordelijke verdeling van middelen, omdat ongelijkheid de democratie bedreigt. Met haar publicaties en standpunten over actualiteiten levert zij een essentiële bijdrage aan het hedendaags sociaal-politieke discours.’

Ieder jaar reikt de Schader-stichting (Darmstadt, Duitsland) de Schader-Preis (€15.000) uit aan een sociale wetenschapper die met zijn/haar wetenschappelijke werk en publieke activiteiten belangrijke bijdragen heeft geleverd aan het oplossen van sociale problemen. De prijsuitreiking vindt in juni 2022 in Darmstadt plaats.