Nieuws

december 18, 2019

Eveline Crone benoemd tot hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Eveline Crone is benoemd tot hoogleraar ‘Developmental Neuroscience in Society’ bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

“Ik kan me geen betere plek voorstellen om dit onderzoek te doen dan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarbij internationaal toponderzoek direct wordt verbonden met maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen.De EUR werkt vanuit diverse wetenschappelijke en maatschappelijke missies, via co-creatie, living labs en citizen science is het voor wetenschappers uit de sociale wetenschappen een absolute droom om hier te werken. Ik ben er ontzettend trots op dat ik daar vanaf nu aan mag bijdragen.” aldus Eveline Crone over haar aanstelling bij de EUR.

Ook Rector Magnificus Rutger Engels toont zich verheugd: “Zij is niet alleen een fenomenale wetenschapper, ze is een integere, verbindende en krachtige persoonlijkheid die heeft laten zien dat leiderschap zowel profilering van jezelf betekent, als een sterke focus op het team. Daarnaast heeft zij een sterke nationale en internationale positie in en visie op wetenschapsbeleid.”

Lees hier het hele persbericht.

Eveline Crone benoemd tot hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Eveline Crone

Laureaat 2017

Eveline Crone ontdekte dat niet elk onderdeel van het menselijk brein zich tegelijk ontwikkelt. In de puberteit nemen hersenkernen voor emotie een voorsprong op die voor beheersing. Dat helpt ongeremd, risicovol en onverantwoord pubergedrag te verklaren. Hoe gebruikt het puberbrein de woelige fase om creatieve maar evenwichtige beslissingen te leren nemen?

Zie profiel